Rakouská rozhlasová stanice Arabella změnila formát, vsadila na jistotu

6. březen 2023

Posluchači metropolitního rakouského rozhlasového multiplexu, kteří ladí stanici Arabella, si mohli od 1. března všimnout několika změn. Nové motto stanice zní „Osmdesátá a devadesátá léta a spousta WOW“, čímž jsou myšleny zejména největší hity let minulých.

Stanice Arabella Wien tak vsadila na jistotu, místo toho, aby se snažila experimentovat. Posluchačům zahraje hity od interpretů, kteří neurazí. Ve vysílání zazní jména jako Madonna, Eurythmics, Queen, Eros Ramazotti nebo Falco. Na experimenty ve vysílání zaběhnutého metropolitního programu nebude prostor. Stanice dostala i novou ranní show, která bude slyšet kromě Vídně i v Dolním Rakousku.

Na území České republiky je možné stanici naladit na omezeném území například z metropolitní sítě CityMUX Wien II, která je šířena z vídeňského vysílače DC Tower na kanálu 11C s uváděným výkonem 13 kW ve vertikální polarizaci. Ve stejném multiplexu je možné naladit také sesterskou stanici Arabella Gold. Dalšími dvěma značkami – Arabella Relax a Arabella Hot – je mediální skupina zastoupena v celostátní síti DAB+ Austria.

autor: lukpo
Spustit audio

Související