Rakouská veřejnoprávní televize vylepšuje hybridní vysílání pod značkou ORF-Smart

6. únor 2017

UVNITŘ VIDEO - Po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači jsou majitelům přijímačů s technologií HbbTV k dispozici mimo jiné aktuální informace z domova i ze světa a nově i sportovní servis.

Rakouská veřejnoprávní televize ORF přichystala pro majitele chytrých televizorů a boxů s podporou technologie HbbTV několik novinek. Hybridní vysílání, jak se tato platforma označuje, nese nové pojmenování ORF-Smart. Portál uvádí nová informační lišta a graficky zpracované červené tlačítko, které se aktivuje po přepnutí na některý ze čtyř kanálů rakouské veřejnoprávní televize. Součástí portálu se nově stává informační servis sport.ORF.at.

Po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači jsou majitelům přijímačů s technologií HbbTV k dispozici aktuální informace z domova i ze světa, předpověď počasí a nově i sportovní servis. Součástí je i archiv ORF TVthek z pořady z vlastní produkce a videoportál Flimmit. Teletext, který je neodmyslitelnou součástí televizního vysílání již desítky let, prošel aktualizací a nově nabízí i výběr top událostí ze všech oborů. Rakouská veřejnoprávní televize provozuje hybridní vysílání HbbTV od listopadu 2013. Technologii mohou u nás využit diváci přijímající signál ze satelitu Astra – pozice 19.2 stupně – a obyvatelé v dosahu placené digitální terestrické televize simpliTV z Rakouska (je nutný DVB-T2 přijímač).

autor: lukpo
Spustit audio