Rakouský DAB+ představil zcela novou digitální stanici Arabella Relax

29. květen 2019

Obsahově se chce Arabella Relax zaměřit na zpravodajství z domova i ze světa odbavované ze studia ve Vídni, hudebně pak na hity z období od osmdesátých let.

Digitální rozhlasové vysílání v Rakousku přivedlo na trh také zcela nové hráče. Jedním z nich je Arabella Relax, odnož populárního Radia Arabella. Arabella Relax se má primárně zaměřit na hudbu od osmdesátých let až po období po roce 2000. V Rakousku tak stanice doplní již fungující analogové okruhy Radio Arabella Wien-Niederösterreich a Radio Arabella Oberösterreich. V průběhu roku 2020 se pokrytí signálem DAB+ dostane na hodnotu 83 % populace našich jižních sousedů.

Obsahově se chce Arabella Relax zaměřit na zpravodajství z domova i ze světa odbavované ze studia ve Vídni. Primárně bude její vysílání určeno posluchačům ve věku od 20 do 49 let. DAB+ není jedinou platformou, kde lze novou digitální stanici naladit. Provozovatel se rozhodl pro hybridní model a okruh tedy podporuje i hlasového asistenta Amazon Alexa a k dispozici je také na internetu, respektive oficiálních webových stránkách Arabella.at. Zde mají zájemci k dispozici i přehled odehraných skladeb.

autor: lukpo
Spustit audio

Související