Rakouský zpravodajský kanál oe24.TV volně na satelitu Astra v HD rozlišení

31. červenec 2018

K přechodu do vysokého rozlišení došlo se startem fotbalového šampionátu v Rusku, zároveň byl však tehdy program zakódován.

Rakouský zpravodajský kanál oe24.TV začal vysílat prostřednictvím satelitní pozice 19,2 stupně východně, družice Astra 1KR, ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Stanice vysílala dlouhodobě ve standardní kvalitě, a to v nekódovaném režimu. K překlopení do HD kvality došlo až se začátkem fotbalového šampionátu v Rusku, na které měl provozovatel vysílací práva. Spolu s tím byl ale program z důvodu omezení licenčních práv zakódován.

Po skončení fotbalového šampionátu už ztratilo kódování oe24.TV smysl, avšak bylo realizováno prakticky až po více než týdnu od závěru této významné sportovní události. Program je od 27. července opět k dispozici divákům v celé Evropě. Stanici mohou zájemci sledovat v rozlišení 1920x1080i. Pokud nepočítáme regionální verzi stanice R9 a vídeňskou Schau TV, jedná se prakticky o jediný rakouský program tohoto typu, který je prostřednictvím satelitu Astra dostupný volně v HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související