Rakušané to myslí s digitalizací rádia vážně, oficiální web má zcela novou podobu

14. září 2018

Nová podoba webu vychází z plošně využívané podoby loga DAB+ a grafického zpracování, který implementoval také Český rozhlas. Motto „Mehr rádio“ – „Více rádia“ se nemění.

Rakousko okopírovalo podobu webových stránek www.dabplus.de a ve čtvrtek představilo zcela nový informační portál www.dabradio.at. Návštěvníci webu, který je opět laděný do barevných odstínů, v nichž se v posledních měsících DAB+ rozhlas prezentuje, zde najdou například informace o tom, jak digitální rozhlas přijímat, jaké rozhlasové stanice jsou v provozovaném multiplexu dostupné, případně jak si zajistit poslech této technologie v automobilu.

Digitální rádio DAB+ zatím funguje pouze v rakouské metropoli Vídeň, nicméně v příštích letech se má rozšířit například do Linzu nebo Grazu. Operátor ORS už má od telekomunikačního regulátora KommAustria zkoordinované všechny klíčové kóty. Důležité informace najdou na novém webu v záložce „Für Händler“ také prodejci elektroniky. Obchodníci, kteří mají zájem DAB+ rádio propagovat, mohou kontaktovat přímo zastoupení Digitalradio Österreich.

autor: lukpo
Spustit audio

Související