Regionální televize RTM+ chystá změny, nabídne samostatné verze pro Liberecko a Ústecko

20. září 2018

Změny jsou plánované v horizontu několika měsíců, vysílací rada nyní obdržela žádost od provozovatele. Na vysílání v HD kvalitě se stanice v tuto chvíli nechystá.

Severočeská regionální televize RTM+ chystá v následujících měsících několik změn ve svém vysílání. Program, který je součástí DVB-T multiplexu 4, nabídne oddělené verze pro Liberecko a Ústecko. V současné době vysílá RTM+ jednotně pro oba regiony půlhodinové zpravodajství, celkem tedy hodinovou smyčku, která se opakuje celý den. Provozovatel stanice nyní žádá vysílací radu o udělení licence na verzi RTM+ Ústecko prostřednictvím firmy Ústecká TV.

RTM+ chce vysílání půlhodinového zpravodajství zachovat i v budoucnu, takže místo stávajících čtyřiadvaceti opakování poběží zpravodajství z daného regionu osmačtyřicetkrát za den. Jan Punčochář, výkonný ředitel RTM+, portálu Digitální rádio řekl, že s těmito změnami počítá předběžně od 1. prosince. Jak liberecká, tak i ústecká verze budou mít samostatné zpravodajské týmy. Velkých změn se má dočkat web na adrese www.rtmplus.cz, který má být multimediální. Jeho stávající podoba je již nevyhovující. Na vysílání v HD se stanice nechystá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související