Rekapitulační playlisty nabízí po hudební službě Spotify i YouTube Music

11. červenec 2022

Streamingová služba Spotfiy nabízí pod označením Wrapped na konci každého roku v přehledných playlistech přehledy toho, co její uživatel za posledních dvanáct měsíců poslouchal. Podobnou novinku přináší nyní i konkurenční platforma YouTube Music. Jako první představila tato služba Jarní rekapitulaci.

Portál TechCrunch v červnu připomněl, že YouTube nabídla ve své streamovací hudební službě koncem roku bilanční playlist, který reagoval na konkurenční Spotify Wrapped. Sezónní playlisty jsou nyní snahou posunout tuto novinku dál a nabídnout něco, čím naopak ostatní platformy nedisponují. Novinkové playlisty je pochopitelně možné snadno sdílet na sociálních sítích.

Aplikace YouTube Music je propojená s klasickou aplikací YouTube, respektive službou jako takovou. Pokud tedy uživatel sleduje nebo poslouchá skladby ve svém televizoru, automaticky se mu vytváří i seznam doporučených interpretů. Ty najde právě v aplikaci YouTube Music. Stabilní součástí služby jsou také žebříčky jako 100 nejlepších skladeb, Nejlepší hudební videa nebo Trendy 20.

autor: lukpo
Spustit audio

Související