René Zavoral: Český rozhlas je přirozeným lídrem digitalizace

30. listopad 2017

Rozšíření multiplexu ČRo DAB+ do dalších regionů republiky vnímá pozitivně i šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. Právě Wave chystá nasazení inovovaného obrazového servisu.

Český rozhlas je přirozeným lídrem digitálního rozhlasového vysílání a tuto skutečnost je připraven uplatňovat v praxi. Rozšíření multiplexu ČRo DAB+ do Brna, Ostravy a Plzně okomentoval i generální ředitel veřejnoprávního média René Zavoral. „Těší mě, že pokračujeme v rozšiřování digitální sítě. Jsme díky tomu schopni nabízet kvalitnější služby posluchačům a rozšiřovat naši programovou nabídku,“ uvedl Zavoral.

Generální ředitel veřejnoprávního média dále doplnil: „Český rozhlas je přirozeným lídrem digitalizace v České republice a tím, kdo rozvíjí moderní technologie rozhlasového vysílání.“ Důležitou roli ČRo v roli digitalizace rádia vnímá i šéfredaktorka Radia Wave Iva Jonášová. „Mladá generace je výrazně vizuální, a já proto vítám každou příležitost, jak doplnit vysílání Radia Wave o multimediální obsah, který přinese jednak aktuální informace související s vysíláním, ale rovněž vysílání zatraktivní vizuálně. Mladí lidé tak budou mít důvod občas kouknout při poslechu také na displej,“ dodala Jonášová. Rozšiřování multiplexu do dalších koutů republiky bude záležet na zájmu posluchačů o danou technologii v regionech, kde již ČRo DAB+ vysílá.

autor: lukpo
Spustit audio