Retro Music Television s aktivním měřením připojených televizorů k internetu i na satelitu

13. únor 2018

Měřící statistika pro tuto stanici je již aktivovaná v rámci pozemního vysílání, konkrétně v pražské a středočeské Regionální síti 4.

Retro Music Television, česká hudební stanice, která se zaměřuje na hity uplynulých dekád a výjimečně i posledních několika let, aktivovala na satelitu Astra 3B, pozice 23,5 stupně východně, příznak hybridní technologie HbbTV. V praxi to znamená, že kanál aktuálně zjišťuje, kolik jeho diváků, kteří přijímají signál z družice, je schopno využívat aplikace na bázi hybridního vysílání. K tomu je nutný nejen přijímač s podporou HbbTV, ale také jeho připojení k internetu.

Příznak technologie HbbTV se zobrazí na informační liště přijímače. U set-top boxů, které fungují na bázi operačního systému Linux, lze po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači zaznamenat hlášku „Hybrid Launcher“. Měřící statistika pro Retro Music Television je již aktivovaná v rámci pozemního vysílání, konkrétně v pražské a středočeské Regionální síti 4, která funguje z vysílačů Strahov, Ládví a Zelený pruh. Ke stejnému kroku přikročila nedávno i na satelitu Astra 3B i stanice Up Network, která se věnuje letecké tematice.

autor: lukpo
Spustit audio