Revoluce v distribuci filmu: Místo kina zamíří festivalová přehlídka Be2Can do on-line prostoru

18. říjen 2020

Revoluční koncept distribuční společností spočívá v kombinaci on-line projekce a videa na vyžádání. Divák spolu s možností zhlédnout daný film získá na omezenou dobu i přístup do videotéky Edisonline, kde jsou k dispozici i stanice Film Europe a Film Europe+.

Společnost Film Europe přesouvá pro letošní rok svou festivalovou přehlídku Be2Can z kinosálů do domácího prostředí. Slovenský podnikatel Ivan Hronec tak reaguje se svým týmem na aktuální koronavirová opatření, která paralyzovala kulturu a v tomto případě neumožňují divákům odehrát představení za standardních podmínek. Od 21. do 25. října si budou moci zájemci přehrát festivalovou přehlídku on-line prostřednictvím webového prohlížeče, případně přímo ve svém televizoru díky Edisonline v Apple TV nebo Android TV.

Naplánována je projekce filmů Chlast + Komuna, Není zla mezi námi + Taxi Teherán, Lux Æterna + Kniha obrazů, Kdo si myslíš, že jsem + Sils Maria a O nekonečnu + Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě. Vstupenky na jednotlivá představení bude možné zakoupit on-line, filmy pak ve službě Edisonline začnou v přesný čas, nebude možné je zastavit, přetočit ani nahrát, a tak v reálném čase zhlédnou jeden film všichni diváci. Vzhledem k tomu, že někomu nemusí určitý čas vyhovovat, bude každý den premiérový film uveden dvakrát.

Samotné on-line projekce už nejsou v dnešní době nic neobvyklého, revolučními je ovšem dělá to, že za prvé se jedná o zcela nové tituly, které by byly běžně uvedené do kin, a za druhé spolu s nimi získá divák přístup na omezenou dobu i do videotéky Edisonline. Tady jsou k dispozici nejen tituly z distribuce Film Europe, ale také tematické stanice Film Europe a Film Europe+. Projekce budou probíhat v záložce Televize pod logem Be2Can. Virtuální kinosál už v tuto chvíli na platformě testuje, k dispozici je také relaxační program s akváriem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související