Rockland Radio rozšířilo díky DAB+ pokrytí signálem v Porýní-Falci na celoplošné

10. prosinec 2019

Doposud využívala stanice pouze VKV kmitočty, kterých je osm, k dispozici je také v několika regionálních verzích na internetu. Digitální rozhlas přinese posluchače zejména mimo metropolitní oblasti.

Rozhlasová stanice Rockland Radio se rozhodla podpořit digitální pozemní vysílání DAB+. Od začátku listopadu je ji možné touto cestou naladit v multiplexu veřejnoprávního média SWR, který část své sítě v Porýní-Falci poskytuje i privátním vysílatelům. Vedle stanice Rockland Radio jsou zde k dispozici i okruhy bigFM a RPR 1 Das Original. Všechna soukromá rádia mají vyhrazený datový tok 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

„Nejlepší rock a pop je díky DAB+ nově dostupný po celém Porýní-Falci. Kromě osmi frekvencí a regionalizovaných streamů na internetu nyní vysíláme i prostřednictvím této technologie. S využitím digitálního rádia v automobilu získají fanoušci rocku svůj oblíbený signál také mimo metropolitní oblasti,“ uvedl provozovatel stanice v tiskové zprávě. Generální ředitel Steffen Müller zdůraznil právě dostupnost stanice prostřednictvím DAB+ po celém Porýní-Falci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související