Rok s covidem v Česku. Poslouchejte speciální vysílání Plusu v pondělí 1. března

26. únor 2021

Na čtyřicet osobností z řad lékařů, politiků, ekonomů a dalších expertů včetně biochemika Jana Konvalinky se ohlédne za rokem s covidem-19. Přesně před rokem 1. března 2020 se totiž v Česku objevily první případy nemoci. 

V té době jen málokdo tušil, jak pandemie zasáhne do každodenního života nejen nás, ale lidí po celém světě. Český rozhlas Plus proto připravil speciální celodenní vysílání, které se bude věnovat uplynulému roku i výhledu do budoucna.

Čtěte také

„Rok od prvních tří případů nákazy novým typem koronaviru jsme se chtěli zastavit a ohlédnout se, co a proč se stalo. A s poučením se podívat dopředu. Bohužel jsme po roce pandemie asi v nejhorší chvíli pro celou společnost,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Plus Petr Šabata.

A dodává: „Součástí speciálního Dne s rokem s covidem bude i pořad sestavený z názorů posluchačů na uplynulý rok a měsíce příští. Odpolední vysílání plánujeme z pražského Národního divadla, řeč bude nejen o kultuře a jejím zápasu s koronavirem. Ve vysílání bude na čtyřicet osobností – lékařů, politiků, ekonomů a dalších expertů včetně půlhodiny s Janem Konvalinkou.“

Desítky expertů

V ranních a odpoledních speciálech se zaměříme na očkování, stav epidemie po dvanácti měsících, školství a kulturu. Jak situaci zvládá naše zdravotnictví a jestli jsme se v něčem poučili. Zahraniční zpravodajové zase přiblíží, jak se s covidem potýkají jinde.

Čtěte také

Ve vysílání uslyšíte například ekonomku Danuši Nerudovou, ředitele Fakultní nemocnice Brno Jaroslava Štěrbu, dirigenta Jakuba Hrůšu, ředitele společnosti Scio Ondřeje Šteffla, ředitele Nemocnice na Bulovce Jana Kvačka, starostu Českého Krumlova Dalibora Cardu nebo zakladatel portálu Hlídač státu Michala Bláhu. Ale hostů bude mnohem víc.

Na zajímavé hosty se můžete těšit i ve svých oblíbených pořadech, jako je Pro a proti, Interview Plus, Vinohradská 12 a dalších. 

Když chcete vědět proč, poslouchejte v pondělí 1. března Český rozhlas Plus.

autoři: Zuzana Netolická , Petr Šabata

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka