Roxx: Nová digitální rocková stanice pro belgické Flandry

23. březen 2018

V současné době funguje nová rozhlasová stanice pouze jako hudební stream, což by ale nemělo platit dlouho. Brzo se počítá s nasazením moderovaných pořadů.

Belgické Flandry včetně samotného Bruselu se dočkaly v tomto týdnu nové rozhlasové stanice Roxx. Ta vznikla přeformátování a ukončením vysíláním programu Club FM. Stanice je součástí multiplexu DAB+ Vlaanderen, v němž je šířený například i zpravodajský okruh BBC World Service. Původní webová prezentace dostupná na adrese http://www.radioclubfm.eu/ je stále funkční, nicméně zájemci už na ni najdou vysílání nového digitálního streamu.

„Roxx je symbolem pro rock, který nabídne velmi široké spektrum interpretů – od Eagles, přes Iggyho Popa, Elvise Castella až po Franka Vanderlindena. Roxx je stanicí pro všechny věkové kategorie a není zaměřený na žádnou specifickou skupinu, případně určitý věku posluchačů,“ uvedl autor projektu Jeroen Gorus. V současné době funguje nová rozhlasová stanice pouze jako hudební stream, což by ale nemělo platit dlouho. Brzo se počítá s nasazením moderovaných pořadů. Kromě DAB+ a internetu se chce stanice dostat také do nabídek kabelových operátorů.

autor: lukpo
Spustit audio