Rozhlasová skupina Media Bohemia může šířit svou stanici Rádio Ukrajina v DAB+

28. duben 2022

Ve druhé polovině března spustila rozhlasová skupina Media Bohemia svou novou stanici Rádio Ukrajina určenou pro uprchlíky z východu. Stanici však významně omezovala dostupnost, protože je k dispozici pouze online, nikoliv v klasickém rozhlasovém éteru. To by se nyní mělo změnit. Rádio Ukrajina je nově držitelem oprávnění i pro pozemní vysílání.

Vysílací rada (RRTV) v současné době eviduje ve své online databázi čtrnáct subjektů, které jsou držiteli licence pro distribuci prostřednictvím pozemních vysílačů z kategorie „Rozhlas“, Rádio Ukrajina mezi nimi zatím zaneseno není. Tato licence ovšem nutně neznamená, že stanice je k dispozici na platformě DAB+. Tuto výjimku potvrzují například Rádio Čas, Rádio Čas Rock nebo Rádio Dálnice. Rádio Ukrajina ovšem v DAB+ vysílat bude.

Zuzana Nevoralová, manažerka komunikace Media Marketing Services, portálu Digitální rádio potvrdila, že Rádio Ukrajina má zájem vysílat v DAB+, neupřesnila však konkrétní síť, v jaké bude program k dispozici. Stanice aktuálně vysílá servis pro uprchlíky z Ukrajiny, a to jak informace z Česka, tak i z jejich domovské země. Podle Nevoralové program doplní další obsah pro děti a také servis pro věřící. V DAB+ už vysílá stanice Ukrainske Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související