Rozhlasová skupina Media Bohemia ukončila vysílání samostatné verze Rádia Blaník pro Liberecko

5. duben 2022

Přibližně půl roku po startu samostatné verze pro Liberecko ukončila rozhlasová skupina Media Bohemia vysílání samostatné severočeské mutace Rádia Blaník, která navázala na dnes již neexistující severočeské Rádio Contact. Ke změně došlo v pátek 1. dubna a upozornili na ni členové facebookové skupiny Bývalá FM rádia.

O ukončení samostatné verze Rádio Blaník Liberec se lze přesvědčit hned několika způsoby. Tou první je například návštěva webové prezentace na adrese https://liberec.radioblanik.cz, která je již přesměrována na verzi https://cechy.radioblanik.cz/. Původní stránky lze stále vyvolat například prostřednictvím Google Cache. V rámci označení stanice v datech RDS se používá nyní _BLANIK_ místo dosavadního BLANIK_L.

„Posílení našeho signálu v Libereckém kraji bylo dlouhá léta naším velkým snem, proto jsme rádi, že k tomu nyní dochází. A pevně doufáme, že i zde si náš unikátní hudební a programový mix najde podobně jako na Moravě a Slezsku spoustu nových fanoušků, kteří v něm najdou to, co jim dosud chybělo,“ komentoval tento krok 3. září 2021 Daniel Rumpík, programový ředitel Rádia Blaník, jehož českou mutaci lze naladit i na kmitočtu 101,4 FM.

autor: lukpo

Související