Rozhlasová skupina NRJ zvažuje v Německu spuštění další celoplošné stanice díky DAB+

14. únor 2020

Připravovaná rozhlasová síť, která odstartuje v horizontu několika měsíců, umožní rozšíření programové nabídky až o dalších 16 stanic. O složení programové nabídky bude jasno do zahájení veletrhu IFA v Berlíně.

Druhy celoplošný multiplex na platformě DAB+, který v Německu odstartuje začátkem září, by se mohl stát dobrou příležitostí pro to, aby tamní pobočka skupiny NRJ vstoupila na trh s další značkou ze svého portfolia. V rozhovoru pro portál Radioszene.de to uvedl její výkonný ředitel Olaf Hopp. V současné době se podle jeho vyjádření vedou jednání o další strategii. Nový multiplex nabídne kapacitu až pro dalších šestnáct programů.

„Celorepubliková distribuce v DAB+ je významným posilovačem pro značky působící v pásmu VKV,“ konstatoval Hopp. V loňském roce získala NRJ Group díky DAB+ téměř 25 % nových posluchačů, Klassik Radio v dlouhodobém horizontu narostlo dokonce o 70 % a populární taneční stanici sunshine live se podíl na publiku více než zdvojnásobil, podobně na tom bylo i rockové Radio BOB. „Náklady na technickou distribuci DAB+ jsou výrazně nižší,“ zdůraznil výkonný ředitel NRG Group Germany.

autor: lukpo
Spustit audio

Související