Rozhlasová stanice Das Neue Radio Seefunk expandovala do Bavorska díky DAB+

17. srpen 2022

Nejen ve spolkové zemi Bádensko-Württembersko, ale nově také v sousedním Bavorsku si mohou naladit posluchači rozhlasovou stanici Das Neue Radio Seefunk, a to prostřednictvím technologie DAB+. Provozovatel podepsal distribuční smlouvu s operátorem multiplexu Allgäu-Donau-Iller. Stanice bude k dispozici i na omezeném území Čech.

Das Neue Radio Seefunk je nyní součástí bavorského DAB+ multiplexu na kanálu 8B. Znamená to, že na úrovni dálkového příjmu je stanice zachytitelná i na omezeném území Čech, a to v místech, kde nedochází ke kolizi s další německou programovou nabídkou, a to digitální síti MDR Thueringen. V současné době funguje multiplex Allgäu-Donau-Iller z pěti vysílačů včetně kóty Bregenz – Pfänder, spuštění dalších dvou je v plánu.

Stanice získala DAB+ licenci na omezenou dobu, a to konkrétně do 31. března příštího roku. Důvodem k tomuto rozhodnutí je problematické pokrytí programu v oblastech Ravensburg a Bodenseekreis, které však má být v následujících měsících odstraněno s tím, jak se rozšiřují i další rozhlasové sítě. DAB+ multiplex Allgäu-Donau-Iller obsahuje dále například stanice Radio RSA, Galaxy Allgäu, AllgäuHIT, Radio Schwaben nebo Radio 7.

autor: lukpo
Spustit audio

Související