Rozhlasová stanice Deutsche Welle ukončila vysílání v němčině

3. listopad 2017

Kromě rozhlasového vysílání vytváří Deutsche Welle také několik televizních služeb, které jsou k dispozici i v nabídkách tuzemských operátorů.

Od 30. října už není vysílání známé rozhlasové stanice Deutsche Welle (DW) dostupné v němčině, a to ani prostřednictvím krátkých vln, satelitní distribuce, případně internetového streamu. Nabídka DW se v současné době skládá z angličtiny, francouzštiny, portugalštiny a méně známých jazyků, jako jsou amharština, dari, haussa nebo paštština. Německé audio je nadále zachováno v podobě podcastů, které najdou zájemci na webu Deutsche Welle.

Kromě rozhlasového vysílání vytváří Deutsche Welle také několik televizních služeb. Například na družicích Astra 1M, které jsou umístěny na nejpopulárnější evropské satelitní pozici 19,2 stupně východně, jsou k dispozici jak anglicko-jazyčná verze, tak i DW-TV Arabic. Druhá zmíněná mutace byla vytvořena v době, kdy vrcholila uprchlická krize a na Evropu se valila migrační vlna. DW-TV Arabic měla pomoci uprchlíkům zorientovat se v pro ně nepřehledné situaci. Televizní stanici Deutsche Welle má například v nabídce i kabelový operátor UPC.

autor: lukpo
Spustit audio