Rozhlasová stanice Donau 3 FM od července oficiálně součástí bavorského multiplexu Allgäu

30. červen 2020

Kromě regionu Allgäu se nedávno tato síť rozšířila i na vysílač Bregenz – Pfänder k Bodamskému jezeru. Multiplex je tak možné naladit například i v některých přilehlých lokalitách Švýcarska nebo Rakouska.

Majitelé digitálních rozhlasových přijímačů si mohou v DAB+ multiplexu Allgäu naladit další programovou novinku. Kromě RSA Radio Lindau je zde k dispozici nyní také regionální stanice Donau 3 FM. Do dnešního dne byl tento program součástí experimentálního vysílání, od zítřka se však už stává oficiální součástí multiplexu. Kromě regionu Allgäu se nedávno tato síť rozšířila i na vysílač Bregenz – Pfänder k Bodamskému jezeru. Multiplex je tak možné naladit například i v některých přilehlých lokalitách Švýcarska nebo Rakouska.

„Pro rozhlasovou stanici Donau 3 FM je to velký krok do budoucna,“ uvedl programový manažer a zároveň průvodce ranním vysíláním Andi Scheiter a doplnil: „Díky DAB+ můžeme být nyní přijímání téměř v celém jižním Německu. Jeho kolega Marco Worms, který se s Scheiterem podílí na programové podobě stanice, taktéž oceňuje rozšíření distribuce programu Donau 3 FM a oceňuje výhody technologie. Posluchač například nemusí znát frekvenci, na které si oblíbený okruh naladí. Stanice vysílá zároveň i s lepším zvukem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související