Rozhlasová stanice Gong Kult v DAB+ nakonec jako 089Kult, odstartuje 1. prosince

25. říjen 2022

Začátkem prosince odstartuje v mnichovském rozhlasovém multiplexu nová stanice 089Kult. Půjde o druhý program provozovatele Radia Gong, který získal licenci pod původním označením Gong Kult. Stanici bude možné naladit na území Čech v dosahu signálu na kanálu 11C z bavorských vysílačů včetně nedávno spuštěné kóty Isen.

089Kult, jak již z názvu vyplývá, slibuje kultovní hity a významný prostor dostane kulturní život v bavorské metropoli. Generální ředitel rozhlasové stanice Gong 96.3 Johannes Ott o novém formátu vysílání říká, že půjde o program, který je atraktivní nejen pro posluchače, ale i řadu inzerentů, kteří budou schopni oslovit novou cílovou skupinu. Na úrovni dálkového příjmu je možné multiplex Muenchen zachytit v Čechách i dále od hranic s Bavorskem.

„Mnichov je kulturní metropolí Německa a ani v mezinárodním srovnání nezůstává ve stínu. Podle aktuálního průzkumu EU Cultural and Creative Cities Monitor se naše město řadí na druhé místo hned po Paříži mezi evropskými metropolemi s nejvyšším potenciálem v rámci kulturních a kreativních průmyslů,“ konstatoval šéf stanice Gong 96.3. V Mnichově se konají tisíce akcí pro široké spektrum lidí, od malých autorských čtení až po mistrovství Evropy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související