Rozhlasová stanice LandesWelle Thüringen s licencí do roku 2030, Čechy pokrývá signálem FM i DAB+

2. září 2022

Durynská rozhlasová stanice LandesWelle Thüringen, která je svým hudebním formátem určená primárně pro posluchače ve věku od 25 do 59 let, může pokračovat v distribuci svého signálu prostřednictvím 14 analogových kmitočtů i multiplexu DAB Thueringen. O prodloužení licence do roku 2030 se postaral tamní mediální regulátor.

„S licencí do konce roku 2030 má LandesWelle Thüringen dobrý výchozí bod k tomu, aby mohl posluchačům ve svobodném státě nadále nabízet ty nejlepší informace a zábavu,“ uvedl při této příležitosti generální ředitel rozhlasové stanice Lars Gerdau. Mediální regulátor zdůraznil zejména velký význam regionálního zpravodajství a různorodosti názorů. Stanice je zachytitelná na území Čech jak prostřednictvím několika FM frekvencí tak i v DAB+.

LandesWelle Thüringen není v regionu žádným nováčkem. Svůj program představila posluchačům poprvé v březnu 1995, tedy před téměř třemi desítkami let. Rozvoj digitálního rádia DAB+ podporuje vysílatel prostřednictvím distribuce signálu v zemském multiplexu DAB Thueringen na kanálu 12B. Ten je zachytitelný zejména v Karlovarském a části Ústeckého kraje. V digitální síti je ještě vysíláno dalších pět rozhlasových programů.

autor: lukpo
Spustit audio

Související