Rozhlasová stanice Pure FM opět vysílá v DAB+, slibuje zejména zvuk berlínských klubů

4. srpen 2022

Součástí digitálního rozhlasového multiplexu na kanálu 7B pro berlínský region je opět německá stanice Pure FM. Portál Digitální rádio ve středu 3. srpna své čtenáře informoval o přerušení distribuce, která nyní byla obnovena, všiml si portál Satellifax. Krátký výpadek, který se již v minulosti opakoval, byl podle operátora způsoben na straně vysílatele.

DAB+ multiplex Berlin/BRBG 7B obsahuje od čtvrtka 4. srpna opět šestnáct rozhlasových programů. Kromě stanice Pure FM se dále jedná například o Schlager Radio, MEGARADIOmix, Radio Teddy, Berliner Runfunk 91.4, rs2 a některé další. Rozhlasový multiplex je zachytitelný také na omezeném území Čech, příjemce ovšem musí mít na paměti, že je použitá horizontální polarizace antén. Signál je šířen z vysílače Alexanderplatz.

Rozhlasovou stanici si mohou všichni ostatní zájemci naladit mimo dosah DAB+ multiplexu na kanálu 7B díky jejímu webovému vysílání. Pure FM se označuje jako berlínské klubové rádio s mottem „Soundtrack vašeho života“. „pure fm hraje nejlepší elektronickou hudbu. To se odráží i v editorském výběru. pure fm hraje téměř všechny druhy elektronické hudby od deep house přes melodické techno až po tech house a techno,“ přestavuje projekt vysílatel.

autor: lukpo
Spustit audio

Související