Rozhlasová stanice Radio BHeins se po pěti letech vrátila do DAB+ v Berlině a Braniborsku

14. březen 2022

Součástí digitální rozhlasové sítě Berlin/BRBG K12D se v průběhu února stala stanice Radio BHeins. Program obnovuje distribuci na platformě DAB+ po pěti letech. Cílem programu je nabídnout posluchačům aktuální skladby, nejen hity. Důraz na čerstvost písniček je na prvním místě. Tento multiplex je možné zachytit i na omezeném území Čech.

Rozhlasová stanice Radio BHeins je zařazena do stejného DAB+ multiplexu jako například programy Energy Berlin, BB Radio, Star FM nebo Schlager Radio, které je i součástí pražské a středočeské nabídky Color na kanálu 7C. Území Čech zasazuje zejména vysílač Cottbus/Calau. Jeho příjem je možný realizovat zejména v severních a západních částech republiky, při zlepšených podmínkách s externí anténou i na území Prahy.

„Místo abychom hudbu vybírali podle desetiletí, věku potenciálního posluchače nebo doby, kdy vznikla, soustředíme se na čerstvost. Místo opakovaného přehrávání známých hitů se dbá na společný rytmus, strhující zvuk nebo příběh, který stojí za vyprávění. Bez ohledu na to, v jakém desetiletí píseň vznikla, i dnes oslovuje široké publikum,“ představuje myšlenku rozhlasová stanice Radio BHeins na jejím webu provozovatel tohoto okruhu.

autor: lukpo

Související