Rozhlasová stanice Regina DAB Praha bude mít „vlastní“ sochu

12. prosinec 2018

Slavnostní odhalení proběhne 17. prosince v 18 hodin. Pro další informace mohou zájemci sledovat například veřejnou facebookovou skupinu.

Rozhlasová stanice Regina DAB Praha bude mít od příštího týdne „vlastní“ sochu. Regina vznikla jako projekt studentů Ateliéru keramiky a porcelánu pod vedením doktoranta MgA. Adama Železného a asistenta ateliéru MgA. Milana Pekaře. Plastika bude slavnostně odhalena na zahradě Českého rozhlasu Regina v pondělí 17. prosince v 18 hodin. Regina DAB Praha je digitální stanice, kterou můžete naladit mimo jiné v multiplexu ČRo DAB+ nebo na internetu. 

Na zvukových vlnách vzdouvajících se o úpatí abstraktna se zhmotňuje keramická plastika Regina. Regina destigmatizuje keramický objekt v exteriéru a vysvléká ho z hávu normalizace. Projekt uchopuje fenomén keramických plastik ve veřejném prostoru, spojený především s 60. léty, snaží se jej znovu legitimizovat v kontextu současného umění a ukázat, že tento materiál je stále aktuální i v roce 2018. Je volně asociační hrou o sluchových vjemech, partiturách a materiálních možnostech.

Veřejná událost na Facebooku je k dispozici zde.

autoři: Regina DAB Praha , lukpo
Spustit audio

Související