Rozhlasová stanice Rockland ukončila DAB+ distribuci v Braniborsku, v Čechách už ji nezachytíte

23. únor 2022

Berlínský a braniborský rozhlasový multiplex na kanálu 12D opustila v uplynulých týdnech rozhlasová stanice Rockland. Tento tematický program už tak není na omezeném území Čech zachytitelný ani prostřednictvím platformy DAB+. Vysílatel omezil tuto distribuci pouze na spolkové země Sasko-Anhaltsko a Sasko.

Rozhlasový multiplex Berlin/BRBG K12D v současné době obsahuje třináct německých stanic různých žánrů. Nechybí zde například programy Energy Berlin, BB Radio, Schlager Radio (u nás stanice vysílá v multiplexu COLOR DAB+) nebo Power Radio. Nabídka je pestrá a nejedná se o finální podobu. Ukončení nebo přidání nových stanic není v této síti neobvyklé. Díky rozhodnutí mediálního regulátora se počítá s přidáním třech nových hráčů.

Programový balík Berlin/BRBG K12D, který je zachytitelný například na omezeném území severních Čech nebo Karlovarského kraje šíří všechny stanice s jednotným tokem 72 kbps a kódováním HE-AAC, verze 1. Portál Satellifax připomněl, že je možné tento program naladit v Sasku-Anhaltsku na kanálu 11C a v Sasku, respektive v Lipsku na kanálu 6C. Provozovatel programu Rockland upozorňuje zejména na přítomnost v Porýní-Falci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související