Rozhlasová stanice Schlagerparadies má místo DAB+ přijímače rovnou vlastní adaptér

11. únor 2019

Představení adaptéru, který je opatřen vlastní značkou rozhlasové stanice, není ani u našich západních sousedů příliš obvyklé. Klasická DAB+ rádia si ale v tomto směru získala velkou popularitu.

Spojení německých rozhlasových stanic, které působí v tamním pozemním digitálním rádiu DAB+, s výrobci elektroniky není u našich západních sousedů ničím neobvyklým. Tematický program Schlagerradio, který je možné běžně přijímat díky celoplošnému multiplexu DR Deutschland i na omezeném území Čech, na to jde trochu jinak. Nemá vlastní DAB+ přijímač, ale rovnou adaptér. Jasně tak cílí na jedinou skupinu, a tou jsou řidiči. 

Albrecht DR56 Schlagerradio Edition nabízí kromě standardních funkcí také speciální tlačítko, po jehož stisknutí se posluchač automaticky přepne na tuto rozhlasovou stanici, která relativně nedávno zahájila distribuci také na satelitu Astra. Pravděpodobnost, že posluchač nebude v dosahu dané stanice, je díky celoplošné DAB+ distribuci velmi malá. Adaptér společnosti Alan Electronics podporuje také bezdrátové rozhraní Bluetooth, které přináší odpovídající výhody.

autor: lukpo
Spustit audio

Související