Rozhlasové stanice Unser Radio a Radio Galaxy pokračují v DAB+ multiplexu Niederbayern

7. prosinec 2020

Regionální vysílatelé potvrzují, že šíření DAB+ je pro ně důležité. Unser Radio a Radio Galaxy prodlužují šíření svých verzí pro Pasov a Deggendorf v sítí zachytitelné i na českém území.

Bavorské rozhlasové stanice Unser Radio a Radio Galaxy, obě ve verzích pro města Pasov a Deggendorf, budou i v následujících letech pokračovat v distribuci prostřednictvím regionálního DAB+ multiplexu Niederbayern. Potřebná oprávnění, jejichž platnost byla vydání do 31. října 2030, vydal vysílatelům mediální regulátor BLM. Rozhlasový DAB+ multiplex Niederbayern je na kanálu 7D zachytitelný také na omezeném území Čech. Dále jsou v této síti k dispozici mj. Rock Antenne, Absolut HOT, Radio Trausnitz a Radio AWN.

Oba programy jsou vysílány současně pomocí analogové distribuce VKV/FM a digitálního rádia DAB+. Unser Radio Passau / Deggendorf je informační rádio zaměřené na regionální zpravodajství s hudební kombinací oldies a aktuálních hitů, Radio Galaxy Passau / Deggendorf samo sebe charakterizuje jako zábavný a poučný program pro mladé lidi z regionu s množstvím nové hudby. Program je z velké části převzat z Regensburgu (Řezna), ale každodenní ranní show „Weck-WG“ se vyrábí lokálně v Pasově (Passau).

autor: lukpo
Spustit audio

Související