Rozhlasové stanice ve Wroclawi s vyšším datovým tokem

29. březen 2019

Jednotným datovým tokem je aktuálně hodnota 112 kbps. V multiplexu jsou například šířeny stanice Radio RAM, Radio Rodzina nebo Disco Radio.

Všechny stanice šířené v rozhlasovém multiplexu LokalDAB v polském městě Wroclaw jsou nově dostupné s datovým tokem nikoliv 80 kbps, ale 112 kbps. Na změnu upozornil portál RadioPolska. Operátor v multiplexu nepoužívá v Česku standardně nasazené kódování HE-AAC, verze 1, případně 2, ale LC-AAC Stereo. Signál je šířen ze tří vysílačů, a to Wrocław/ulica Długa, Wrocław/Instytut Łączności a Wrocław/ulica Karkonoska. Všechna stanoviště mají výkon 2,5 kW, signál je šířen na kanálu 11A.

Další novinkou je změna označení jednotlivých stanic. Z názvu všech programů zmizelo slovo „Test“. Aktuálně jsou v multiplexu k dispozici programy Radia Wrocław, Radia Wrocław Kultura, Radia RAM, Akademickiego Radia LUZ a dále okruhy Radio Rodzina, Radio Profeto, Radio LEM.fm, Radio Mega, Radio Nuta a Disco Radio. V polské Wroclawi vysílá na kanále 5B také veřejnoprávní multiplex Polskie Radio z kóty Żórawina. Tato digitální síť obsahuje celoplošné stanice i digitální okruhy, jako je Radio Dzieciom nebo Radio Chopin.

autor: lukpo
Spustit audio

Související