Rozhlasovou stanici Absolut Hot nahradí v bavorských DAB+ multiplexech Arabella Bayern

26. listopad 2021

V sousedním Bavorsku se chystá další programová změna na poli digitálního rádia DAB+. Rozhlasová stanice Absolut Hot už bude k dispozici pouze prostřednictvím celoplošného multiplexu Antenne Deutschland, její pozici v regionálních sítích obsadí okruh Arabella Bayern.

Rozhlasová stanice Arabella Bayern již své rozšíření na celostátní úroveň prostřednictvím DAB+ oznámila na webových stránkách. Všiml si toho portál Satellifax. Arabella Bayern bude vysílat prostřednictvím regionálních multiplexů, jako jsou Oberpfalz, Niederbayern, Oberbayern/Schwaben a další. Pokrytí stanice Absolut Hot se naopak zhorší, protože v některých lokalitách není celoplošná síť Antenne Deutschland vůbec k dispozici.

Podle informací portálu Satellifax by mělo „stěhování“ proběhnout v následujících týdnech. Paralelní distribuce stanice Arabella Bayern bude probíhat do 31. března příštího roku, poté vysílání na původních pozicích skončí. V současné době je možné tento program naladit v DAB+ multiplexech Augsburg (kanál 9C), Nuernberg (kanál 10C), Ingolstadt (kanál 11A), Muenchen (kanál 11C), Allgäu (kanál 8B) a Voralpenland (kanál 7A).

autor: lukpo
Spustit audio

Související