Rozhlasový multiplex v bavorském Ingolstadtu mohou rozšířit dvě nové stanice

9. říjen 2019

Provoz multiplexu je aktuálně zajištěn ze dvou vysílačů – Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, oba s výkonem 10 kW ve vertikální pozici. Jeho kanál 11A využívá v Čechách operátor Teleko digital.

Nabídku digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v bavorském městě Ingolstadt mohou rozšířit v následujících měsících dvě nové stanice. Tendr na obsazení volné datové kapacity vyhlásil v uplynulých týdnech tamní regulátor BLM. Termín uzavření přihlášek byl 1. října, další detaily se tedy dají očekávat v blízké době. Aktuálně jsou v multiplexu Ingoltadt šířeny stanice Radio In, Megaradio Bayern, Galaxy Ingolstadt, RT1, Mega 80s a Arabella Kult.

Nově zařazené stanice pokryjí z 84 % daný region na indoor, tedy pokojový příjem, z 97 % si zajistí venkovní pokrytí a pro jízdu automobilem, případně jiným prostředkem, je oblast pokryta na 95 %. Provoz multiplexu je aktuálně zajištěn ze dvou vysílačů – Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, oba s výkonem 10 kW ve vertikální pozici. Na území Čech je příjem multiplexu komplikovaný z důvodu kanálu 11A využívaný operátorem Teleko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související