Rozvoj hybridního vysílání HbbTV podpoří také Google i placená televize Sky

18. říjen 2018

Noví členové potvrzují silnou pozici, kterou má hybridní vysílání zejména v Evropě. Technologie je již několik let nasazená také v České republice i na Slovensku.

Asociace HbbTV, která se podílí na vývoji hybridního vysílání označovaného stejnou zkratkou, získává do seznamu svých partnerů významné hráče – amerického internetového giganta Google a evropskou placenou televizi Sky. Kromě nich se novými partnery stává mimo jiné také italská veřejnoprávní televize Rai a řecká ERT. Za asociací už v tuto chvíli stojí například přední výrobci elektroniky, významní telekomunikační operátoři nebo silné mediální domy.

„Jsme doslova nadšení vysoce postavenými společnostmi, kteří se připojují ke sdružení HbbTV. Pokračuje tak silný zájem účastníků u tuto technologii a správná cesta pro HbbTV coby univerzálního standardu pro hybridní vysílání a širokopásmové služby na všech obrazovkách,“ uvedl Vincent Grivet, předseda sdružení HbbTV. V současné době se technologie používá v pětatřiceti zemích včetně Česka a Slovenska. Nasazeno je přes 300 unikátních aplikací.

autor: lukpo
Spustit audio

Související