S hybridním vysíláním HbbTV začala v Polsku koketovat letos i televize Metro

3. červenec 2020

Diváci, kteří jsou v dosahu tamního DVB-T multiplexu 8, mohli otestovat například doplňkový servis k vysílanému pořadu, znalostní kvíz nebo zpravodajství. Uživatel se může v hybridním menu pohybovat snadno pomocí tlačítek na dálkovém ovladači.

Polská plnoformátová komerční televize Metro je další stanicí, která se nechala v uplynulých měsících zlákat na hybridní vysílání HbbTV známé spíše pod označením virtuální červené tlačítko. Diváci, kteří jsou v dosahu tamního DVB-T multiplexu 8, mohli otestovat například doplňkový servis k vysílanému pořadu, znalostní kvíz nebo zpravodajství. Uživatel se může v hybridním menu pohybovat snadno pomocí tlačítek na dálkovém ovladači. Nutné je připojení přijímače k internetu.

„Začali jsme testovat novou technologii a objevujeme její možnosti. Věříme, že rychle divákům představíme zajímavý interaktivní doprovodný obsah. Jsem přesvědčen o tom, že význam technologie HbbTV nadále poroste, protože je to jednoduchý a efektivní způsob komunikace s diváky, další kanál pro poskytování informací a zábavy a zároveň zajímavý marketingový nástroj,“ uvedl ředitel stanice Metro Maciej Świerzawski. Zajímavý obsah na této platformě nabízí z tamních médií zejména veřejnoprávní TVP.

autor: lukpo
Spustit audio

Související