Saská regionální stanice Radio WSW získala licenci pro DAB+

12. květen 2022

Spuštění nových digitálních rozhlasových sítí v sousedním Sasku přinese další rozšíření již tak bohaté programové nabídky německých DAB+ multiplexů. Dalším držitelem odpovídající licence se stalo tamní regionální rádio WSW, což zkratka pro oblast Weißwasser. Posluchači se dále mohou těšit na informace z regionů Horní Lužice a Sasko.

Potřebnou licenci získala saská rozhlasová stanice na zasedání mediálního regulátora SLM začátkem dubna. Udělená licence hovoří o distribuci DAB+ signálu v oblastech Drážďany, Budyšín, Horní Lužice, Míšeň a Saské Švýcarsko-Východní Krušné hory, a to na období deseti let. Z uvedeného vyplývá, že program bude k dispozici v multiplexu označovaném prozatím neoficiálně jako DAB+ Sachsen-Ost, který by měl fungovat na kanálu 7A.

V regionu není stanice neznámým pojmem, protože zde zahájila vysílání již před více než dvaceti lety, v roce 1999. Doposud bylo možné stanici naladit prostřednictvím analogových frekvencí Weißwasser 89,2 MHz a Wilthen 94,9 MHz. Ostatní zájemci mohou program přijímat prostřednictvím některého z webových streamů, například na portálu radio.de. Obsah vysílání bude tematicky nově rozšířen podle pokryté oblasti východního Saska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související