Satelitní diváky čeká další přelaďování, týká se i těch bez dekódovacích karet

18. květen 2016

Nově se na satelitní pozici 23,5 stupně východně objevil kanál Prima Zoom v HD kvalitě.

Další vlnu přelaďování naplánoval po několika měsících pro své zákazníky Skylink, největší satelitní operátor na našem trhu. Vyzdvihnout je třeba zejména stanice Prima Love, Prima Max HD, Prima Comedy Central, TV Barrandov a Kino Barrandov. Příjemným zjištěním je i skutečnost, že v nabídce Skylinku se v základní nabídce Digital HD objevuje i stanice Prima Zoom HD, která doposud na satelitní pozici 23,5 stupně východně chyběla. V současné době už jsou k dispozici u zmíněného operátora všechny programy společnosti FTV Prima. Stanici Prima Comedy Central provozuje společnost Viacom.

Přelaďování se tentokrát bude týkat i těch satelitních diváků, kteří signál z pozice 23,5 stupně pozice přijímají, ale žádnou dekódovací kartu nemají. Parametry mění i stanice Šlágr TV a TV Osem. Další už se jedná o stanice z vyšších nabídek. Jejich parametry lze najít v tabulce, kterou přikládáme níže. Šlágr TV ani TV Osem nevyužijí přeladění k tomu, aby divákům nabídli vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Oba programy už jsou takzvaně „HD ready“, pokud by tedy byl zájem stanice šířit v HD, jejich signál je v této formě k dispozici. Možný přechod do HD potvrdil nedávné webu Digitální rádio provozovate TV8.

Parametry příjmu Prima Love, Prima ZOOM HD, Prima MAX HD, Prima Comedy Central a dalších: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11934/V, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK

Parametry příjmu Šlágr TV a TV Osem: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11836/H, SR 27500, FEC 5/6, norma DVB-S (nadále MPEG-2)

Bližší informace o přelaďování mohou najít zájemci na webu operátora Skylink.

autor: lukpo
Spustit audio