Satelitní operátor Skylink zařazuje první kanál v Ultra HD, dá ho do základní nabídky

4. duben 2017

„Jsme velmi rádi, že můžeme uspokojit i ty zákazníky Skylinku, kteří žádají programy v nejnovějším formátu UHD,“ uvedl operátor.

Od úterý 4. dubna, tedy právě od dnešního dne, zařazuje do své nabídky satelitní služba Skylink první program v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD/4K). Skylink je vůbec prvním česko-slovenským operátorem působícím na družici, který tuto stanici zařazuje. Půjde konkrétně o kanál Insight UHD. Stanice se objeví v základní nabídce Digital a doplní ji i Insight HD, tedy verze Insight TV ve vysokém rozlišení.

„Zatímco Insight HD se stane již šedesátým programem, který přinášíme ve vysokém rozlišení HD, jsme velmi rádi, že můžeme uspokojit i ty zákazníky Skylinku, kteří žádají programy v nejnovějším formátu UHD (Ultra HD). Tento formát poskytuje 4x vyšší rozlišení než stávající formát HD. Insight UHD budou moci přijímat jen ti zákazníci Skylinku, kteří mají moderní 4K televizor se satelitním tunerem a s podporou kodeku HEVC,“ uvedl operátor. Stanice Insight UHD působí například už i na španělském nebo ruském trhu.

Parametry příjmu Insight UHD: Astra 19.2 stupně východně, 12344/H, SR 30000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, Pilot OFF

Parametry příjmu Insight HD: Astra 19.2 stupně východně, 11229/V, SR 22000, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, Pilot OFF

autor: lukpo
Spustit audio