Schlager Radio je v Čechách k dispozici z dalšího multiplexu

6. duben 2023

Zájemci o německé hity si mohou naladit rozhlasovou stanici Schlager Radio nejen z pražského a středočeského multiplexu COLOR DAB+, ale nově tak v sítí Sachsen K12A, kde je program k dispozici od pondělí 27. března. Jde o další digitální nabídku, která je zachytitelná i na území Čech.

Schlager Radio v multiplexu Sachsen K12A zatím neobsahuje doplňkové služby, respektive slideshow – obrazové informace o programu stanice nebo právě hraném interpretovi. Ty budou doplněny později. K dispozici je naopak radiotext, v němž si mohou například posluchači přečíst, kdo je interpretem právě hrané skladby a jaký je její název. Multiplex Sachsen K12A je zachytitelným v několika regionech v sousedství saských hranic.

„Jsme velmi rádi, že vysíláme prostřednictvím antény ve spolkové zemi s tolik kulturní rozmanitostí. Z průzkumu trhu víme, že Sasové milují Schlager. Písně jako „Sing mein Sachse Sing“ psaly hudební historii již v éře NDR. Moderní interpreti jako Stereoact se dvěma hudebníky Rico Denkelem z Chemnitz a Sebastianem Seidelem z Annaberg-Buchholz dnes ukazují moderní stránku šlágrů,“ uvedl ředitel Schlager Radio Oliver Dunk.

autor: lukpo
Spustit audio

Související