Schlager Radio má aplikaci pro chytré televize, k dispozici bude u řady značek

15. únor 2022

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio, která je také součástí pražského a středočeského multiplexu COLOR DAB+, rozšiřuje svou působnost o chytré televizory, tedy zobrazovače připojené k internetu. Nejnověji se její aplikace objevila u jihokorejského výrobce LG.

O aplikaci pro chytré televizory informuje Schlager Radio také na svém webu. Cílem provozovatele stanice je dostat aplikaci do všech klíčových zařízení, která jsou připojena k internetu. Kromě značek, jako je Samsung, LG, Philips nebo Sony, má jít o TechniSat, TCL nebo Telefunken, případně multimediální zařízení Apple TV. Schlager Radio také funguje ve formě vizuálního vysílání na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně.

Logo německé rozhlasové stanice Schlager radio

V této oblasti nezůstává pozadu ani Český rozhlas. Obsah z jeho stanic můžete konzumovat ve formě vizuálního rádia prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, technologie HbbTV. Tato možnost je k dispozici například v DVB-T2 multiplexu 21 České televize, na satelitu Astra 3B (pozice 23,5 stupně východně) nebo v kabelové síti společnosti Vodafone na vlastním televizoru nebo set-top boxu. Nově je zde zpřístupněn i audio portál mujRozhlas.

autor: lukpo
Spustit audio

Související