Severní Porýní-Vestfálsko dostane silný impuls pro DAB+, plánovaný celoplošný multiplex je obsazen

18. říjen 2021

Bohatou programovou nabídku slibuje připravovaná celoplošná síť pro německou spolkovou zemi Severní Porýní-Vesfálsko. V DAB+ multiplexu by mělo být k dispozici šestnáct programů, které dodají menší i klíčoví hráči na trhu. Do příštího roku by mělo být spuštěno sedmnáct vysílačů na kanálu 9D.

Antenne Bayern s původním programem Antenne NRW, Sportradio s regionální verzí svého celoplošného vysílání, Radio Teddy nebo egoFM. To je jen pro čtenáře portálu Digitální rádio několik známých značek, které potvrdily svůj vstup do připravované celoplošné privátní sítě DAB+ NRW v Severním Porýní-Vestfálsku. Podle tamního mediálního regulátora je zájem vysílatelů ukázkou toho, jak je mediální trh v této spolkové zemi atraktivní.

Nová programová nabídka dává tušit, že se posluchači mohou těšit na pestrou škálu programů různého zaměření i žánrů. „Diskusi se zájemci o volnou programovou kapacitu hodnotím velmi pozitivně, protože překročila dostupný prostor,“ uvedl při této příležitosti Arnold Stender, generální ředitel společnosti audio.digital NRW. Zprovoznění této sítě se předpokládá ještě na konci tohoto měsíce, podílí se na něm i společnost Media Broadcast.

autor: lukpo
Spustit audio

Související