Severní Porýní-Vestfálsko nadále s otevřenou kapacitou v DAB+ pro privátní vysílatele

7. březen 2017

Jediným vysílatelem, který však v současné době z řad soukromých vysílatelů kapacitu multiplexu „Radio fuer NRW“ využívá, je křesťanská rozhlasová stanice domradio.

Část veřejnoprávního DAB+ multiplexu „Radio fuer NRW“ pro oblast Severního Porýní-Vestfálska je nadále otevřena zájemcům z řad privátních vysílatelů. Informuje o tom web RadioWoche. Privátní vysílatele mohou na základě nového rozhodnutí využívat neobsazenou kapacitu až do konce prosince 2019. K prodloužení povolení došlo o tři roky. Stávající kapacita byla otevřena do konce prosince 2016.

Jediným vysílatelem, který však v současné době z řad soukromých vysílatelů kapacitu multiplexu „Radio fuer NRW“ využívá, je křesťanská rozhlasová stanice domradio se sídlem v Kolíně nad Rýnem. V souvislosti se stejným vysílatelem už web Digitální rádio informoval o zájmu obsadit volnou kapacitu v chystaném druhém celoplošném DAB+ multiplexu. Rozhlasová síť fungující na kanálu 11D vysílá z řady vysílačů. Jejich seznam můžete najít například na webu ukwtv.de. Součástí multiplexu jsou stanice z rodiny WDR.

autor: lukpo
Spustit audio