Severní Porýní - Vestfálsko otvírá případnou cestu pro vznik nové komerční DAB+ sítě

19. říjen 2018

Spuštěním nového multiplexu by se umožnilo vstoupit do rozhlasového éteru novým hráčům. Na detaily týkající se nové sítě je v tuto chvíli ještě brzo.

Mediální regulátor NRW pro německou spolkovou zemi Severní Porýní – Vestfálsko zahájil „Call for Interest“ na poli digitální distribuce. V praxi to znamená, že instituce chce mezi rozhlasovými stanicemi na trhu vyvolat poptávku po této technologii a umožnit jim do budoucna šířit svůj signál novou distribuční cestou. „Call for Interest“ probíhá od 1. října a bude ukončen se závěrem tohoto měsíce. Zájemcům z řad vysílatelů slouží speciální webová stránka.

„Digitální přenosové cesty jsou stále důležitější také v rozhlasovém vysílání. Cílem Státního institutu pro média NRW je poskytovat co nejširšímu publiku různorodou a perspektivní programovou nabídku. Je zde šance zvýšit rozmanitost, a to jak po obsahové, tak i distribuční stránce prostřednictvím různých digitálních kanálů. Ve hře je digitální rozhlas DAB+ i streamovací služby. O výsledku rozhodne samotný trh,“ uvedl Tobias Schmid, ředitel Medienanstalt NRW.

autor: lukpo
Spustit audio

Související