Severní Porýní-Vestfálsko: Ve hře je celonárodní DAB+ síť i regionální multiplexy

30. červenec 2020

Spuštění regionálních multiplexů DAB+ by přinášelo jednoznačnou výhodu. Zde šířené stanice by mohly nabídnout odpojovanou reklamu plus zpravodajství a byly by tak atraktivnější pro jednotlivé místní a lokální inzerenty.

Německá spolková země Severní Porýní-Vestfálsko je připravena na rozvoj pozemního digitálního rádia DAB+. Kromě již delší dobu připravovaného národního multiplexu jsou ve hře i jednotlivé regionální sítě. Informaci přinesl portál Teltarif.de. Na rozdíl od celozemské nabídky budou jednotlivé varianty pro druhou kategorii připraveny později. Prioritou je v tuto chvíli skutečně spuštění celoplošné sítě. Podle dostupných informací by měl být národní multiplex spuštěn v létě příštího roku. Zájemci o kapacitu prozatím známi nejsou.

Spuštění regionálních multiplexů DAB+ by přinášelo jednoznačnou výhodu. Zde šířené stanice by mohly nabídnout odpojovanou reklamu plus zpravodajství a byly by tak atraktivnější pro jednotlivé místní a lokální inzerenty. Podobně jako ostatní německé spolkové země se Severní Porýní-Vestfálsko dočká letos na podzim, v ostrém provozu od října, druhého celoplošného multiplexu. Ten bude obsahovat například stanice Antenne Bayern, Rock Antenne nebo Toggo Radio. Tato síť by měla fungovat na kanálech 5D a 9B.

autor: lukpo
Spustit audio

Související