Seznam.cz sází na novou televizní aplikaci, Stream.cz z chytrých zobrazovačů postupně mizí

22. březen 2019

Portál Televize Seznam je dostupný od loňska skrze hybridní vysílání HbbTV, do své nabídky ho zařadil i největší kabelový operátor, společnost UPC.

Společnost Seznam.cz postupně v televizorech připojených k internetu omezuje značku Stream.cz a nahrazuje ji vlastním zábavně-zpravodajským portálem. Ten byl přesně před rokem představen na platformě HbbTV, poté se dostal například do boxů největšího kabelového operátora, firmy UPC Česká republika, a dostupný je i v dalších distribučních kanálech. Dnes byla aplikace Stream.cz stažena z televizorů značky LG a došlo k jejímu nahrazení právě Televizí Seznam. Naše redakce tuto změnu pozorovala u OLED modelu z roku 2017.

Aktuální podoba zábavně-zpravodajského portálu Televize Seznam

„Televizní aplikace se přejmenovala na TV Seznam na přelomu roku. Novou podobu aplikace jsme pustili nejprve do televizí Samsung, nyní se postupně rolují do dalších značek. Důvodem přejmenování bylo stále větší prolínání obsahu Stream.cz a Televize Seznam, kdy na Streamu najdete některé televizní pořady a naopak vybraná produkce Streamu se objevuje i v terestrickém vysílání,“ zdůvodnila změnu pro portál Digitální rádio mluvčí společnosti Aneta Kapuciánová. Televize Seznam je součástí DVB-T multiplexu 3 a Přechodové sítě 12 (DVB-T2).

Seznam nabízel v minulosti aplikaci pro Stream.cz také v DVB-T multiplexu 4. Po startu jeho celoplošné televize u Českých Radiokomunikací tento portál ztratil význam.
autor: lukpo
Spustit audio

Související