Seznam.cz TV žádá o licence, České Radiokomunikace pro ni nemají místo

18. září 2017

SeznamTV.cz operoval s pracovním termínem pro start v listopadu. Znamenalo by to, že start do Parlamentních voleb 20. a 21. října by se již nestihl.

Společnost Seznam.cz TV žádá o vydání licencí pro terestrickou, satelitní, kabelovou a internetovou distribuci (ZPS) na svůj nový tematický kanál Seznam.cz TV. Vyřízení těchto žádostí na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) lze očekávat v řádu několika týdnů, po udělení pak musí provozovatel odstartovat ze zákona do 360 dnů od obdržení tohoto rozhodnutí.

Redakci webu Digitální rádio se podařilo zjistit, že zástupci Seznamu jednali jak s Českými Radiokomunikacemi, tak i s konkurenčním operátorem Digital Broadcasting o vstupu do pozemního vysílání. První zmiňovaná firma ale nemohla požadavku vyhovět, protože ve svých celoplošných DVB-T multiplexech nemá volnou datovou kapacitu. Pokrytí v Regionální síti 8 by pak Seznamu zajistilo pokrytí pouze krajských měst a jejich okolí. Proto k dohodě s operátorem nedošlo.

SeznamTV.cz operoval s pracovním termínem pro start v listopadu. Znamenalo by to, že start do Parlamentních voleb 20. a 21. října by se již nestihl, nicméně se otvírá další velmi zajímavá společenská událost, kterou jsou Prezidentské volby stanovené na 12. a 13. ledna 2018. Dá se předpokládat, že firma chce vybudovat seriózní komerční zpravodajkou televizi, která bude protipólem k bulvárněji laděným relacím na celoplošných stanicích, jako je Nova nebo Prima. ČTK přinesla v uplynulých dnech informace, že Seznam shání na trhu kvalitní novináře, které dostane na obrazovku. Připomeňme, že díky jeho videozpravodajství se již nyní mohou diváci setkat například se Sabinou Slonkovou nebo Jindřichem Šídlem.

autor: lukpo
Spustit audio