Šláger muzika rozšířila bezplatnou distribuci, k dispozici je nově i v DVB-T2 multiplexu 24

9. říjen 2022

Společnost Digital Broadcasting, operátor DVB-T2 multiplexu 24, začala v této síti šířit kromě stanice Šláger Originál také sesterský kanál Šláger muzika. Provozovatel obou programů o této novince informoval v pátek na sociální síti Facebook. Rodina Šlágr kanálů nedávno spustila i bezplatnou mobilní aplikaci, kde je možné sledovat i program Šlágr Premium.

V současné době je v DVB-T2 multiplexu 24 šířeno dvacet programových pozic – situace, která platí pro Prahu a střední Čechy. Významným zákazníkem sítě je mediální skupina Nova, která se nedávno v hlavním městě postarala o publicitu nových vysílačů. Kromě hlavního kanálu Novy jsou zde k dispozici Nova Action, Nova Fun, Nova Gold a Nova Lady. Dále lze zde naladit mj. programy Paramount Network, JOJ Family nebo Relax a Rebel.

Šláger muzika je v multiplexu šířena standardně s rozlišením 960x540p a obrazová kvalita je subjektivním dojmem dostačující. Standardně je k vysílání stanice doplněn i elektronický programový průvodce (EPG). V něm jsou k dispozici nejen názvy pořadů velkým písmem, ale i stručné anotace (v klasickém formátu). Na sociální síti Facebook provozovatel stanice chybně uvedl, že se jedná o DVB-T multiplex 24, celoplošná nabídka je k dispozici v DVB-T2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související