Šláger Originál HD u dalších dvou operátorů, standardní verze skončila

14. prosinec 2022

Společnosti T-Mobile a SledováníTV začaly nabízet svým zákazníkům stanici Šláger Originál ve vysokém rozlišení obrazu. Doposud byla tato stanice k dispozici ve standardní kvalitě. V případě obou operátorů je řeč o internetové televizi. SD verze Šláger Originál byla odpojena. Klienti těchto společností mohou sledovat v HD komplet rodinu stanic Šláger.

Stanice Šláger Originál, stejně jako Šláger Muzika a Šláger Premium, je regulována podle slovenské licence. V minulosti Šlágr rodina fungovala pod kontrolou Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), ovšem po finančních problémech a vyhlášení úpadku došlo k přesunu regulačních povinností na sousední Slovensko. Šlágr TV a další programy tak začaly vysílat pod novými názvy. Dluhy v Česku dosáhly výše desítek milionů.

Změnila se také distribuce těchto programů v pozemním vysílání. České Radiokomunikace jako původní distributor Šlágr TV se proměnily v největšího věřitele za distribuci signálu. Po přesunutí licencí na Slovensko šíří stanice Šláger Originál a Šláger Muzika společnost Digital Broadcasting operátor DVB-T2 multiplexu 24. V pozemním vysílání ovšem nejsou Šláger kanály k dispozici ve formátu Full HD. Stanice Šláger Premium terestricky nevysílá.

autor: lukpo
Spustit audio

Související