Šlesvicko-Holštýnsko pokryje ze tří vysílačů nová rozhlasová síť Media Broadcast

6. září 2019

Stávající oprávnění je uděleno do konce roku 2022 a telekomunikační firma plánuje do multiplexu umístit až osm soukromých rozhlasových stanic.

Provozovatelem pilotní privátní sítě v německé spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko bude telekomunikační společnost Media Broadcast. Ve výběrovém řízení ji vybral a potřebné oprávnění udělil tamní mediální regulátor MA HSH. Media Broadcast plánuje spustit tři vysílače – v Kielu na kanálu 5A, v Lübecku na kanálu 9D a v Syltu na kanálu 11D. Zatímco první dvě stanoviště budou fungovat s výkonem 2 kW, poslední bude mít sílu poloviční.

Stávající oprávnění je uděleno do konce roku 2022 a telekomunikační firma plánuje do multiplexu umístit až osm soukromých rozhlasových stanic. Tím se pochopitelně nabídka DAB+ programů ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko zvýší. Doposud je zde k dispozici pouze signál sítí DR Deutschland a NDR. Cílem pilotu je posílit povědomí o DAB+ mezi komerčními vysílateli a připravit podmínky pro další rozšiřování v následujících letech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související