Slovenská televize nemá aktuálně na spuštění sportovního okruhu peníze, čeká na finanční injekci

10. červen 2021

Slovenská veřejnoprávní televize RTVS musela už podruhé v letošním roce odložit spuštění avizovaného sportovního okruhu. Její generální ředitel Jaroslav Rezník ve středu oficiálně přiznal, že za tím stojí nedostatek financí na jeho provoz.

„Máme před sebou několik kol jednání s ministerstvem financí o naplnění závazku placení výpadku koncesionářských poplatků za důchodce. Pokud nebudeme mít v tomto jasno, nebudeme spouštět čtvrtý okruh,“ citoval ze středečního jednání Rady RTVS Rezníka oborový magazín Stratégie. Slovenská televize předpokládala, že Šport by mohl zahájit se startem MS v hokeji, nepodaří se to však ani u fotbalového Eura 2020.

RTVS v současné době provozuje tři televizní okruhy – Jednotku, Dvojku a Trojku. Všechny stanice jsou dostupné buďto přeshraničním zásahem slovenských DVB-T vysílačů, případně také v nabídkách českých kabelových, IPTV nebo satelitních operátorů. Trojka je nejnovější z televizních okruhů veřejnoprávního média, RTVS ho spustila koncem roku 2019. Podobně jako česká ČT3 je zaměřen výhradně na archivní tvorbu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související