Slovenská televize Rik obnovila vysílání, k dispozici bude i u některých operátorů v Česku

30. listopad 2020

Dětská televize Rik se vrací poté, co se v podání JOJ Media House proměnila na tematický kanál Jojko. Provozovatel německé televize se na distribuci domluvil se společností IFC Media. Program bude pro operátory k dispozici ze satelitu Eutelsat 16A ve standardním rozlišení.

Na televizní obrazovky se po několikaměsíční pauze vrací dětská televize Rik. Původně tento program na Slovensku a částečně i v České republice fungoval pod hlavičkou společnosti JOJ Media House, která ho však později nahradila vlastním kanálem Jojko. Stanice Rik, která je původně německým projektem mnichovské společnosti Your Family Entertainment, bude zastupovaná společností IFC Media. Primárně je program určený pro slovenský trh, do hlavních balíčků už ho však zařadila služba SledováníTV.

Telekomunikačních firem, které působí na Slovensku i v České republice, je celá řada, namátkou Skylink nebo T-Mobile, dá se předpokládat, že dostupnost na našem území se tak ještě zvýší. Maskotem sítě Ric TV/Rik TV je postavička Rik, pochází z německého seriálu Rik the Raven, původem z Ravensburgu v Německu. Program televize je složený z rozsáhlé knihovny. Mezi oblíbené pořady patří Příšerky ze zkumavky,Scruff - Maxík, Agi Bagi, Wakkaville a další. Stanice je k dispozici ve standardním rozlišení ze satelitu Eutelsat 16A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související