Slovenská TV LUX uvolnila novou verzi aplikace pro operační systém Android TV

30. listopad 2022

V polovině listopadu aktualizovala slovenská náboženská stanice TV LUX svou aplikaci, kterou mohou využívat majitelé zobrazovačů s operačním systém Android TV. Pro konkurenční Apple TV je možnost sledování pořadů z archivu a živého vysílání bohužel nedostupné, aplikace pro tento systém (zatím) neexistuje. TV LUX je kompatibilní se systémem Android TV 5.0 a vyššími.

V novém designu dochází zejména k radikální proměně menu, které se z horizontální polohy přesunulo na orientaci vertikální. K dispozici jsou položky jako Přehled, Živé vysílání, Program, Pořady, Kategorie nebo Vyhledávání. V tomto směru se tak jedná o podobnou službu, jakou nabízí například česká TV Noe prostřednictvím virtuálního červeného tlačítka, tedy HbbTV. Tuto technologii naopak slovenská TV LUX doposud nenasadila, a to například ani na satelitu Astra.

Vývojář aplikace se příliš nenamáhal s úpravou popisku v Obchodu Play pro Android TV, takže se zde píše, že služba je určená pro sledování stanice na mobilních zařízeních. „Díky aplikaci máte možnost rychlého přístupu k aktuálně vysílaným programům i bohatě zásobenému archivu pořadů vysílaných v TV LUX,“ představuje službu provozovatel náboženské televize. Kromě nasazení nového designu ve verzi 2.2.2 nabízí aktualizace standardně také menší opravy a vylepšení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související