Slovenské Rock Rádio odstartuje 3. října, DAB+ mu zajistí také přesah na Moravu a do Slezska

29. září 2022

Skupina Bauer Media Audio Slovakia spustí za několik dní vysílání svého nového tematického rádia Rock. Půjde o její čtvrtý rozhlasový program působící na tamním trhu. Start Rádia Rock je významným impulsem pro fanoušky tohoto hudebního žánru k pořízení vlastního DAB+ přijímače. Stanice takto pokryje 50 % území Slovenska, na FM bude k dispozici pouze v Bratislavě a Trenčíně.

Čtěte také

Tři dny před oficiálním startem vysílání, tedy v pátek 30. září, bude zahájeno odpočítávání ve formě tisícovky rockových hitů. Bauer Media Audio Slovakia slibuje, že první den vysílání bude plný překvapení a hostů ve studiu. Rádio Rock slibuje největší rockové hity od 80. let 20. století po současnost, moderátory Tomaggia a Sifona, hlas Roba Rotha a také aktuální informace. V DAB+ bude stanice součástí multiplexu Towercom s přesahem na naše území.

„Bude to úspěšné naplnění naší snahy o návrat rockového rádia do éteru. Děkuji všem, kteří nás podpořili. Slovensko si zaslouží rockové rádio a věřím, že nové Rádio Rock splní očekávání svých posluchačů. Tvoří jej zkušený tým, který se může opřít o silné zázemí společnosti Bauer Media Audio Slovakia,“ uvedl při této příležitosti mimo jiné programový ředitel mediální skupiny Rasťo Bečaver.

Čtěte také

Ve všední dny bude nový den začínat vždy ranní show s Tomášem Kadlecem „Tomaggiem“ a Ľubou Tomášikovou a vysílat se bude vždy v době od 6:00 do 10:00. Herec a rocker Robo Roth bude nejen hlasem rádia, ale představí se také v roli moderátora od pondělí do pátku vždy od 13:00 do 14:00. Odpolední vysílání od 14:00 do 17:00 bude patřit Matyovi Mervartovi známému pod přezdívkou Sifon.

Ve večerních hodinách dostanou v Rádiu Rock prostor pořadu věnované specifickým žánrům a různým obdobím domácí i světové rockové hudby. V programu během pracovních dnů nebudou chybět nejnovější zprávy, počasí a dopravní servis – v ranní show v půlhodinových intervalech a během dne každou hodinu. Kromě Rádia Rock provozují Bauer Media na Slovensku také značky Rádio Expres, Europa 2 a Melody.

autor: lukpo
Spustit audio

Související